Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia radí: Takto zabránite vykradnutiu vášho auta
Zdielať na

Polícia radí: Takto zabránite vykradnutiu vášho auta

VYSOKÉ TATRY / Letná turistická sezóna začala nielen pre turistov, ale aj pre zlodejov. Tých zaujímajú najmä autá, ktoré nie sú zaparkované na verejných parkoviskách. Dovolenka sa tak môže zmeniť na nepríjemný zážitok.

Zlodeji sa špecializujú najmä na odstavné plochy, kde je malý pohyb ľudí. Policajti odporúčajú brať si všetky cennosti so sebou a nenechávať na viditeľných miestach ani veci, ktoré by mohli vzbudiť záujem. 

"Pred niekoľkými dňami doposiaľ, neznámy páchateľ, ukradol z osobného auta zaparkovaného na krajnici pri Tatrách peňaženku s dokladmi a mobilný telefón," uviedol Daniel Džobanik, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. 

Zlodeji často riskujú, poškodia autá či rozbijú okná len pre veci, ktoré môžu vyzerať cenne len na pohľad. "Dieťa nechalo detský mobil za pár centov pri strojovej doske. Zlodej si nevšimol, že je to hračkársky a rozbil kvôli tomu okno," hovorí Jozef Štefaňák, zástupca náčelníka Mestskej polície Vysoké Tatry.

Tatranskí mestskí policajti tak začali za stierače áut rozdávať väčšie množstvo upozornení v štyroch jazykoch. Rovnako štátni policajti vyzývajú na to, aby si ľudia vo vozidlách nenechávali svoje doklady ani technický preukaz. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy