Jasno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Chorému Danielkovi chcú záchranári pomôcť hokejbalom
Zdielať na

Chorému Danielkovi chcú záchranári pomôcť hokejbalom

Archívna reportáž Archívne zábery

POPRAD / Hokejbalovým turnajom chcú záchranári pomôcť malému Danielkovi, ktorý zápasí s ťažkou chorobou, ide o syna ich kolegu Petra. Práve malému pacientovi bude určený výťažok z turnaja, na ktorom sa zúčastnia zložky integrovaného záchranného systému v sobotu 3. júna. Hrať sa bude na ihrisku na Šrobárovej ulici v Poprade.

"Liečba je veľmi drahá a poisťovňa ju neprepláca, peniazmi prispejeme na náklady na liečbu či na cestovanie, chceme im to uľahčiť. Keď v dnešnej dobe človek ochorie a nemá peniaze, je to ťažké," vysvetlil predseda občianskeho združenia Záchrana František Majerský. Podľa jeho slov má jeho kolega okrem Danielka ešte dve zdravé deti.

Záchranárov už spojila takáto pomoc niekoľkokrát. V marci napríklad odštartovali finančnú zbierku na pomoc pozostalej rodine po horskom nosičovi a pracovníkovi Zbojníckej chaty Martinovi Hurajtovi († 28), ktorý prišiel o život, keď sa vybral na pomoc mladému turistovi. Zbierkou chceli mladej záchranárskej rodine zmierniť aspoň malou časťou odchod otca a priateľa. Vlani tiež podobným spôsobom pomáhali rodine po zosnulom hasičovi.

Zbierok je podľa Majerského veľa, organizujú ich vždy, keď zomrie niekto z ich kolegov spomedzi hasičov, policajtov, záchranárov či príbuzných. "Sme partia záchranárov, zdravotníkov, držíme spolu a keď prídu ťažké časy, ktoré môžu postihnúť každého z nás, snažíme sa takýmto spôsobom pomôcť," povedal.

Občianske združenie Záchrana vzniklo v roku 2010, jeho hlavnou úlohou a cieľom je podpora činností rozvíjajúcich vzdelanosť, kvalifikáciu a zručnosti pracovníkov v záchranných službách, vedomosti v poskytovaní neodkladnej prvej pomoci a u pracovníkov integrovaného záchranného systému a laickej verejnosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy