Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Čakajú nás horúce dni, koniec mája bude nadpriemerný
Zdielať na

Čakajú nás horúce dni, koniec mája bude nadpriemerný

BRATISLAVA / Tento rok bola na Slovensku skutočná jar. Počasie bolo od marca premenlivé a striedali sa teplé, aj výrazne chladnejšie dni. Koniec mája sa však ponesie v letnom duchu. Teploty vystúpia aj nad 30°Celzia.

Po studenom fronte a silných búrkach sa začína máj podobať postupne na leto, píše meteorologička Miriam Jarošová z najlepsiepocasie.sk. Piatok bude slnečný, iba na severe a východe krajiny sa počas dňa zväčší oblačnosť a objavia sa prehánky. Denná teplota dosiahne od 20 do 24 - 25°C, na severe a východe ale budú lokality miestami aj chladnejšie, okolo 18°C. Vietor zafúka od severu, do 20 km/h. Víkendové dni budú pekné, málooblačné a postupne aj nadpriemerne teplé.

"V sobotu dosiahne pri slnečnej oblohe teplota maximum od 21 do 27, na severe okolo 19°C. A v nedeľu ešte 1, alebo maximálne 2°Celzia, pridáme," hovorí optimisticky Miriam Jarošová. Posledné májové dni prinesú horúce počasie. Teplota sa v pondelok a v utorok dostane v najteplejších lokalitách na juhu nášho územia až na 30 - 31°C, na severe bude síce chladnejšie, ale stále to bude 22 - 25 °C.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy