Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Štvormesačný Mário je naspäť v Bratislave. Prognózy lekárov sú viac než dobré
Zdielať na

Štvormesačný Mário je naspäť v Bratislave. Prognózy lekárov sú viac než dobré

BRATISLAVA / Štvormesačný Mário, ktorému pred vyše mesiacom pražskí lekári odstránili obrovský nádor v krku, je opäť na Slovensku. Vo štvrtok ho vrtuľníkom transportovali na Kramáre. Chlapček je v umelom spánku, napojený na umelú ventiláciu, ale prognózy lekárov sú nateraz viac než dobré.

"Bol perfektný, nemali sme žiadne komplikácie," povedal hneď po prílete ošetrujúci lekár. Rodičia bojovníka Majka vo štvrtok dojatí plakali od šťastia. Hovoria o zázraku pretože Máriovi ešte ako mesačnému lekári veľké šance na život nedávali. Pre veľký nádor v krku, ktorý mu prerastal do miechy a hrudník, hľadali pomoc v Prahe. Ako dvojmesačný absolvoval náročnú deväťhodinovú operáciu a následne o týždeň ešte ďalšiu. Pražským lekárom sa podarilo vyoperovať nádor na 95 percent. Po viac než mesačnej hospitalizácii v Prahe je malý bojovník už na Slovensku. "Veľmi sa teším, že zvládol obe operácie nad očakávania lekárov," povedala Majkova mama. 

"Chlapca sme prijali a bude hospitalizovaný u nás na ďalšie doliečenie," informuje hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická. To, že je Mário na Slovensku, znamená, že každý deň pocíti dotyk matky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy