Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Fico sľúbil príplatky za víkendy a sviatky, odborník jeho veľkorysosť spochybňuje
Zdielať na

Fico sľúbil príplatky za víkendy a sviatky, odborník jeho veľkorysosť spochybňuje

NITRA / Ficove sľuby pokračujú. Presvedčili sa o tom ľudia v Nitre na straníckych oslavách práce, kde zopakoval svoje plány v sociálnej oblasti. Fico chce zvýšiť minimálnu mzdu, príplatky za nočné a sviatky. Podľa odborníkov finančné bremeno zasiahne hlavne zamestnávateľov, a to nemusí dopadnúť dobre.

Veľké zmeny oznámil premiér v Nitre symbolicky počas osláv sviatku práce pred vyše 8 tisícovým davom. Minimálna mzda, by sa už v budúcom roku mala zvýšiť. Takisto by si ľudia mali polepšiť za prácu v noci, sviatky ale aj víkendy.

Výnimkou by nemali byť ani nočné zmeny, kde by sa príplatok mal zvýšiť z 20 percent na 50 percent. V praxi to má znamenať, že príplatok 0,50 eura na hodinu tak bude 1,25 eura na hodinu.  

Podľa odborníka Ľuboša Sirotu z únie zamestnávateľov, si prvomájový termín na oznámenie zmien premiér nevybral náhode. Sú to podľa neho preteky, kto uchopí tému platov lepšie. Po 13 plate zo strany SNS prichádza Smer s celým balíkom opatrení.

"Všetky tieto opatrenia jednoznačne zaťažujú podnikateľov a treba si uvedomiť, že po veľkom jedle zvykne bolieť brucho a to sa nám môže stať ak prestane rásť ekonomika," povedal Ľuboš Sirota.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy