Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Silné turbulencie lámali cestujúcim v lietadle kosti
Zdielať na

Silné turbulencie lámali cestujúcim v lietadle kosti

BANGKOK / Na palube lietadla z Moskvy do Bangkoku prišlo k dramatickej situácii, keď lietadlo vletelo do silných turbulencií. Stroj padal desiatky metrov, pasažieri nedokázali udržať rovnováhu a vyhadzovalo ich zo sedadiel. Piloti údajne nestihli vydať príkaz na pripútanie sa.

Lietadlo spoločnosti Aeroflot smerujúce z Moskvy do Bangkoku sa dostalo zhruba 40 minút pred pristátím do takých silných turbulencií, že nárazovo strácalo výšku aj sto metrov, uvádza denník Daily Mail. Nepripútaní pasažieri doslova lietali kabínou a mnohí utrpeli vážne zranenia, vrátane zlomenej chrbtice. Celkovo sa zranilo minimálne 27 cestujúcich, vrátane troch detí. Podľa opisu ľudí na palube, matky nedokázali udržať svoje deti v náručí. 

Jedna z cestujúcich, Jevgenija Žibrova, situáciu nakrútila na mobil a zverejnila. Situácia v lietadle bola skutočne dramatická, z odkladacieho priestoru vypadávala batožina, vozíky stewardov sa vysypali. Ľudia narážali pri pádoch lietadla hlavou o strop, mnohí si dolámali končatiny a utrpeli vonkajšie a vnútorné krvácanie. "Deti sú pokryté modrinami, ľudia stratili vedomie. Našťastie sme stále nažive. Aeroflot, prosím, pomôž týmto ľuďom," napísala k videu jeho autorka, Jevgenija. Vedúci ruského konzulátu v Thajsku, Vladimír Sosnov, sa vyjadril: "Zranení utrpeli viacero zlomenín. Sú medzi nimi Rusi aj cudzinci. Podľa všetkého tí, ktorí boli zranení, neboli pripútaní". 

Piloti dokázali udržať stroj pod kontrolou a po pristátí 19 pasažierov odviezli do nemocnice v Bangkoku. Dvaja podstúpili urgentnú operáciu. Ruská ambasáda je v kontakte so zranenými a poskytuje im pomoc pri riešení situácie.

Pozrite si videozáznam z paluby lietadla:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy