Oblačno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Muž si pred očami policajtov dvakrát bodol do krku
Zdielať na

Muž si pred očami policajtov dvakrát bodol do krku

DETVIANSKA HUTA / Dokumentovanie menšieho požiaru unimobunky blízko Detvianskej Huty sa pre dvoch policajtov z Hriňovej zmenilo na boj o život. Muž, ktorý mal povedať, čo sa po hádke stalo, si z ničoho nič väčším kuchynským nožom podrezal hrdlo.

Neskoro popoludní prišli dvaja policajti riešiť roztržku. Zrazu 56-ročný muž, poriadne podgurážený alkoholom, vybehol z maringotky s nožom v ruke a začal sa sebapoškodzovať. "Bol to nôž s asi 10 až 20 centimetrovou čepeľou. Blížil sa k hliadke s tým, že kričal, že sa chce zbaviť života," opísal dramatickú situáciu Milan Ferjenčík, policajt OO PZ Hriňová. Opitý muž si ostrým nožom v momente dva krát bodol do krku.

Policajti museli okamžite zasiahnuť. "Sme k nemu priskočili, nôž sme mu vyrazili z ruky, s tým, že tá rana bola silne krvácajúca, tak sme mu pritlačili tepnu," hovorí Ferjenčík. Záchranári muža ošetrili a zistili, že išlo len o povrchové poranenia. Muža s poruchou správania transportovali do zvolenskej nemocnice. Dvom mladým policajtom sa muža podarilo zachrániť, no vysvitlo že to nebol jeho prvý pokus o samovraždu.

Policajtom neskôr po výsluchu za záchranu života poďakoval a priznal, že svoj život chcel ukončiť, pretože bol dlhšiu dobu v ťažkej životnej situácii. Ďakovný list prišiel na policajné oddelenie aj od záchranárov za profesionálnu prvú pomoc. "Ten pán je už na lepšom mieste trošku zmenil aj život. Bol na životnej hrane, myslím, že tú druhú šancu využije," vyjadril nádej Ferjenčík. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy