Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Svedok nehody pri Poprade: Všade bola tma a ľudia behali medzi autami
Zdielať na

Svedok nehody pri Poprade: Všade bola tma a ľudia behali medzi autami

POPRAD / Potom nastalo ticho a ľudia vychádzali z áut. Takto opisujú svedkovia situáciu krátko po štvrtkovej nehode pod Tatrami.

"Ja som to ešte stihol ubrzdiť. Išli sme zvrchu. My sme videli, ako svetlá blikli," opisuje účastník nehody. "Potom sa to začalo na nás valiť. V spätnom zrkadle som videl, ako sa valia. To bolo bum, bum, bum, bum. Jeden za druhým," dodáva. Potom nastalo ticho a ľudia vychádzali z áut. "Začali behať cez cestu všetci," pokračuje svedok. 

"Ráno tu bola tma, sme vošli do tmy. Nebolo nič vidieť," opisuje svedok. Podľa jeho slov stačí pred úsekom osadiť tabulu so zníženou rýchlosťou. "Všade vo svete to tak funguje, len na Slovensku nie," dodáva.

Nehoda sa stala po šiestej hodine ráno, na mieste sa zrazilo takmer 40 vozidiel. Podľa Zuzany Farkasovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) boli všetci účastníci nehody evakuovaní z havarovaných vozidiel.

Tým, ktorí zranení neboli, poskytli v evakuačných autobusoch HaZZ deky a teplé nápoje. Hasiči na mieste v spolupráci s odťahovou službou pracovali na uvoľňovaní cestnej komunikácie. Situáciu komplikovalo veľmi nepriaznivé počasie - silný vietor a snehová búrka.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy