Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Viceprimátor vystupoval vo videu, môže ho to vyjsť draho
Zdielať na

Viceprimátor vystupoval vo videu, môže ho to vyjsť draho

TRENČÍN / Mala to byť zábava, ale odborníci si myslia, že išlo o reklamu, ktorá ho môže vyjsť draho. Reč je o vicežupanovi trenčianskeho samosprávneho kraja Richardovi Takáčovi. Na sociálnej sieti sa objavilo video z reštaurácie, v ktorom si zahral aj samotný politik. Podľa Transparency International vo videu vystupovať nemal, pretože podľa nich išlo o reklamu a tým porušil zákon.

"Z môjho pohľadu sa volený zástupca ocitol vo videu, ktorého cieľom je ovplyvniť konanie spotrebiteľa a propaguje službu a produkt," hovorí analytik Jozef Petráš. Podľa odborníkov ide o reklamu, v ktorej politici účinkovať nemôžu. "Transparency International Slovensko podalo podnet proti poslancovi Takáčovi, pre konflikt záujmov, dali sme ho na Trenčiansky samosprávny kraj aj na mestský úrad do Prievidze," informuje právnik Matej Šimalčík.

Vicežupan tvrdí, že nikomu reklamu nerobil a žiaden zákon neporušil. "Podľa mňa to nie je žiadna reklama, ja som sa zúčastnil podujatia, tak ako mnohých iných. Zaplatil som si vstupné a ja som to takto nevnímal," vysvetľuje vicežupan Richard Takáč. Vicežupan si myslí, že ho chce niekto politicky zdiskreditovať. Keďže je aj prievidzským mestským poslancom, budú jeho účinkovanie vo videu riešiť hneď dve komisie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy