Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Máte posledné hodiny na podanie daňové priznania, dá sa to aj z auta
Zdielať na

Máte posledné hodiny na podanie daňové priznania, dá sa to aj z auta

BRATISLAVA / Oddnes môžete podať daňové priznanie bez toho, aby ste vôbec vystúpili z auta. Túto službu zaviedol Daňový úrad na Ševčenkovej ulici v Bratislave. Ľudí chce odbremeniť od dlhého čakania. Mobilné kancelárie dokážu vybaviť sto priznaní za hodinu.

Nápad podľa hovorkyne Finančnej správy Patrície Macíkovej vznikol najmä z dôvodu zlého parkovania pri úrade. "je tu veľmi komplikovaná situácia s parkovaním a bolo treba túto situáciu nejakým spôsobom uľahčiť. Preto sme prišli s modelom mobilných kancelárií," uviedla Macíková.

"Počas dnešného dňa od ôsmej ráno a zajtra do 19-ej sú k dispozícii dve mobilné kancelárie," uviedla hovorkyňa.

Stačí autom prísť k jednej z mobilných kancelárií a otvoriť oknom, podať daňové priznanie alebo oznámenie o odklade. Potom si daňovník prevezme potvrdenie o podaní dokumentov. "Nechceme nahrádzať elektronickú komunikáciu, pretože tá je stále prioritou. Budeme radi, keď čím ďalej viac ľudí podá daňové priznanie elektronicky," dodala Patrícia Macíková.

Daňové úrady v týchto dňoch fungujú podľa upravených úradných hodín. Dnes sú otvorené do 18. hodiny, a posledný deň (31. marca) do 19:00. Call centrum finančnej správy bude dostupné podľa uvedených úradných hodín daňových úradov. V posledný deň na podanie daňového priznania, teda 31. marca, bude call centrum k dispozícii od 8. hodiny až do polnoci.

Daňovníci majú naďalej aj možnosť lehotu na podanie daňového priznania posunúť o maximálne tri mesiace, resp. šesť mesiacov, ak majú za minulý rok príjmy zo zahraničia. Stačí, ako finančnej správe odklad oznámia. Ak tak neurobia, do 31. marca je potrebné daňové priznanie nielen podať, ale aj daň zaplatiť. Daňové priznanie je možné podať osobne na daňovom úrade, elektronicky, alebo prostredníctvom pošty.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy