Skoro jasno
20°
Bratislava
Prezident Kiska poslal ministrovi Richterovi list: Konajte v kauze Čistého dňa
Zdielať na

Prezident Kiska poslal ministrovi Richterovi list: Konajte v kauze Čistého dňa

BRATISLAVA / Prezident Andrej Kiska poslal ministrovi práce otvorený list so žiadosťou o okamžitú ochranu ohrozených zverencov zariadenia Čistý deň. Tvrdí, že vedenie resocializačného centra využíva zverené osoby na svoju vlastnú obhajobu a ich súčasný stav pre cielené útoky na iné osoby. Ján Richter bude na list bude reagovať oficiálnou odpoveďou.

"Vážený pán minister, dovoľte mi preto Vás dôrazne požiadať, aby ste Vy osobne, Vami riadené ministerstvo a jemu podriadené vecne príslušné organizácie bezodkladne túto situáciu preskúmali,” uvádza sa v liste, ktoré do médií poslala v piatok Kancelária prezidenta.

Zariadenie Čistý deň čelilo viacerým podozreniam zo zneužívania chovancov, ktoré preverovalo ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny, generálna prokuratúra i polícia, pričom vyšetrovanie niektorých prípadov ešte nie je ukončené.

Ministerstvo napriek odporúčaniu jeho Akreditačnej komisie Čistému dňu akreditáciu na vykonávanie činnosti vo februári neodobralo. Najnovšia kauza sa týka facebookovej komunikácie predsedu strany Sme rodina Borisa Kollára a bývalej chovankyne Simony ako aj obvinení zo strany advokáta a exposlanca Daniela Lipšica, podľa ktorého riaditeľ Čistého dňa Peter Tománek nie je zdravotne spôsobilý vykonávať túto funkciu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy