Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Daniel Lipšic: Je nehorázne, že Tománek s takouto diagnózou vedie Čistý deň
Zdielať na

Daniel Lipšic: Je nehorázne, že Tománek s takouto diagnózou vedie Čistý deň

BRATISLAVA / Bývalý poslanec Daniel Lipšic, ktorý zastupuje v kauze Čistý deň už aj dve klientky Simonu a Tamaru, reagoval na obvinenia zástupcov resocializačného centra Čistý deň a matiek dievčat. Lipšic tvrdí, že získal zdravotnú dokumentáciu Petra Tománka. Podľa neho je nehorázne a šokujúce, že človek s takouto diagnózou vedie resocializačné centrum.

Daniel Lipšic zvolal brífing pred prezidentský palác, kde reagoval na tlačovú konferenciu vedenia Čistý deň. Na tej odznelo, že dievčatá v čase, kedy podávali trestné oznámenie na zariadenie, neboli čisté, ale podľa zástupcov resocializačného centra "sfetované" a že Lipšic ich využil a predsunul pred médiá. Toto tvrdenie Lipšic kategoricky odmieta.

"Ak niekto robí z kauzy dievčat politiku, tak je to predovšetkým Čistý deň," uviedol Lipšic.

Novinárom poskytol časť trestného oznámenia, z ktorého jasne vyplýva, že 18-ročnú Simonu manželia Tománkovci vo výpovediach výrazne ovplyvňovali. Minulý týždeň Simona bola údajne pod vplyvom drog, ktoré jej podľa informácií v trestnom oznámení poskytol práve Peter Tománek.

​​Lekárske správy

Daniel Lipšic uviedol, že získal lekárske správy šéfa zariadenia Petra Tománka. Svoj zdroj ale prezradiť odmietol a nechce ani konkretizovať diagnózu. "Je zarážajúce a šokujúce, že človek s týmito diagnózami vedie resocializačné centrum," uviedol Lipšic.

Bývalý poslanec sa rozhodol podať trestné oznámenie zo subvenčného podvodu. Lekárska správa bude prílohou trestného oznámenia. "Ak niekto tlačí na pílu, ozvú sa slušní ľudia. Ja som ich dostal dnes," dodal Lipšic.

Lipšic na záver uviedol, že nevie, kde sa dievčatá nachádzajú. Odišli spolu a pravdepodobne sú v Nitre. Polícia ich chce vypočuť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy