Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Klientky Čistého dňa podávajú trestné oznámenie na vedenie zariadenia
Zdielať na

Klientky Čistého dňa podávajú trestné oznámenie na vedenie zariadenia

BRATISLAVA / Kauza Čistý deň sa opäť zamotáva. Mladé dievča, s ktorým Boris Kollár koketoval na internete, dnes tvrdí, že bolo manipulované vedením resocializačného centra. Komunikácia sa odohrala v čase, keď malo 15 rokov a bolo v ochrannej lehote pre drogovú závislosť. Dnes už 19-ročná žena prekvapujúco podala trestné oznámenie na vedenie Čistého dňa. Jej právnikom sa stal Daniel Lipšic.

Klientky resocializačného centra Čistý deň v Galante podali trestné oznámenie na vedenie zariadenia. Jedna z nich je Simona, ktorá sa stala známa komunikáciou s predsedom hnutia Sme rodina Borisom Kollárom. Druhá je 17-ročná Tamara, ktorá je na úteku a do zariadenia sa nechce vrátiť.

Budú označení konkrétni ľudia

„Trestné oznámenie sa bude týkať potenciálneho spáchania trestného činu ohrozovania osobnej slobody, vydierania, šírenia toxikománie a návodu na krivú výpoveď. Do zápisnice budú vymedzené skutky, ktoré sa udiali v posledných dňoch a mesiacoch, a budú označení konkrétni ľudia, ktorí sa toho mohli dopustiť. To je vedenie Čistého dňa. Týka sa to Petra Tománka a Zuzany Tománkovej,“ povedal Lipšic s tým, že ako advokát vie, že rôznych svedkov sa týka návod na krivú výpoveď alebo zobratie späť svojho tvrdenia, inak budú na nich dávané trestné oznámenia. „Čo je inak trestný čin vydierania,“ konštatoval.

Simona, ktorá komunikovala na sociálnej sieti s politikom Kollárom, novinárom povedala, že konečne sa novinári dozvedia pravdu. Tá nie je taká, ako tvrdila Tománková. „Mám chuť povedať pravdu. Minulý týždeň som to hovorila ja, ale za akých podmienok, je druhá vec. Dá sa to tak povedať, že bol na mňa vyvíjaný nátlak,“ vyhlásila s tým, že Tománkovú brala ako druhú mamu. Simona novinárom zdôraznila, že dnes nie je pod vplyvom drog. 

Vypovedala Tamara

Sedemnásťročná Tamara je aj dnes klientkou Čistého dňa. Novinárom povedala, že pred rokom podala trestné oznámenie za zanedbanie starostlivosti. „Bola som zamknutá tri dni v izbe. Keď som mala vypovedať, riaditeľ ma prosil, aby som povedala, že som si to celé vymyslela. Prosili aj moju matku. Hovorili, že ma môžu obviniť za krivú výpoveď. Nemala som to ako dokázať, keďže celá komunita povedala, že sa nič také nestalo,“ uviedla.

"Božie mlyny melú pomaly, ale isto a tie sa kúpiť nedajú. Myslím si, že každá pravda raz vyjde najavo. Tu je vidieť, akým spôsobom vedú Tománkovci Čistý deň," povedal v pondelok (13.3.2016) Boris Kollár. 

Predseda strany Sme rodina Boris Kollár v stredu priznal, že on je tým nemenovaným politikom, ktorého zakladateľka resocializačného centra Čistý deň Zuzana Tománková minulý týždeň obvinila z nevhodnej facebookovej komunikácie s maloletou chovankyňou, ako aj zo zatajenia informácií o nej polícii, keď bola nezvestná. Kollár podľa vlastných slov s dievčinou od mája 2014 sporadicky komunikoval, no Tománková klamala vo viacerých bodoch vrátane obsahu tejto komunikácie. Zdôraznil, že nevedel, že je dievča neplnoleté, pričom jeho vek sa dozvedel až v októbri minulého roku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy