Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Robert Fico telefonoval riaditeľovi VšZP: Kde na tie hovadiny chodíte
Zdielať na

Robert Fico telefonoval riaditeľovi VšZP: Kde na tie hovadiny chodíte

BRATISLAVA / Premiér Robert Fico zverejnil na svojom profile na facebooku video, v ktorom telefonuje riaditeľovi Všeobecnej zdravotnej poisťovne Miroslavovi Kočanovi. Predmetom rozhovoru je ozdravný plán, ktorým chce poisťovňa šetriť peniaze.

Všeobecná zdravotná poisťovňa prišla s ozdravným plánom, ktorý má ušetriť peniaze poistencov. Jedným z bodov je aj nepreplatenie liečby tým pacientom so žltačkou, ktorí majú piercing a tetovanie. Poisťovňa mala v pláne aj nepreplácanie plienok pre dôchodcov. Poisťovňa navrhla, aby boli tieto pomôcky vyradené z takzvaného kategorizačného zoznamu.

"Fakt ma to mrzí, že vám to musím povedať, ale kde na tie hovadiny chodíte," spýtal sa Fico Miroslava Kočana. "Nerozumiem tomu, aby som ja teraz vysvetľoval verejnosti, že nebudete preplácať plienky niekomu. Vážne vás chcem poprosiť, stiahnite celý tento ozdravný plán," vyzval Fico riaditeľa poisťovne.

Fico: Šetrite na vlastných

"Ak na niekom máte šetriť, tak šetrite na svojich ľudoch. Šetrite na sekretárkach, na autách, na budovách," dodal Fico.

"Veľmi ma mrzí tá situácia, ktorá okolo toho vzniká... Tie návrhy, ktoré tam sú sa netýkajú ozdravného plánu. Snažíme sa to vysvetľovať," uviedol Miroslav Kočan v rozhovore s Ficom. "Naozaj som podcenil to, že keď my niečo dáme na ministerstvo, že sa z toho stane mediálna téma. Nabudúce to určite urobím inak," dodal Kočan.

​​Cez Fica neprejdu

"Viete, že by som s takýmito návrhmi nesúhlasil. Prosím vás, zastavte to, hoďte to do koša. Pre mňa za mňa zvolajte tlačovku, ale cezo mňa to nikdy neprejde," uviedol Fico.

"Aj keď budete mať nejaké návrhy a dáte ich na papier, príďte sem a poradíme sa," dodal Fico.

"Nerobme zle, lebo ľudia potom nadávajú a frflú a vyzerá to smiešne," dodal Fico na záver telefonátu. "Mňa to mrzí, tie návrhy sú dva týždne staré. Už sa to nestane," dodal Kočan.

Téma liečenia ľudí, ktorí majú piercing či tetovanie, rezonovala na Slovensku pred dvomi týždňami. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy