Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nový návštevný poriadok Slovenského raja: Dopraje viac adrenalínu i slobody
Zdielať na

Nový návštevný poriadok Slovenského raja: Dopraje viac adrenalínu i slobody

SLOVENSKÝ RAJ / Viac ako pol milióna ľudí v minulom roku navštívilo Slovenský raj. Turisti ale nevyhľadávajú iba relax v roklinách, ale tiež adrenalín, ktorý im raj ponúka. Užiť si ho ale nie je jednoduché, pretože byrokracia nepustí. Kompetentní preto pripravujú nový návštevný poriadok, ktorý návštevníkom umožní užiť si zábavu v ňom jednoduchšie.

Nový návštevný poriadok má hlavne otvoriť Slovenský raj viac ľuďom.

Poriadok, ktorý platí už 11 rokov, je pre bežných turistov prísny. Bez špeciálneho povolenia sa v raji môžu v podstate len prechádzať. Na aktivity, akými je napríklad jazda na koni, horolezectvo či ľadolezectvo potrebujú turisti výnimku. To chcú kompetentní zrušiť.

"Otvorí sa širší priestor pre viacerých návštevníkov sa aktivity zúčastniť. Nie ako doteraz, liezť na skaly mohli napríklad iba členovia JAMESu a kvalifikovaní horolezci. Teraz už bude môcť hocikto," približuje riaditeľ správy Národného parku Slovenský raj Tomáš Dražil.

Na tvorbe nového návštevného poriadku sa podieľajú ochranári, horskí záchranári, hasiči, urbárnici, poľovníci i rybári.

"Z jednotlivých rokovaní vyplynie, čo by sme tam mohli vsunúť, čo by sme tam mohli dať. Určite bude obsahovať aj správanie na cyklotrasách," uviedla predsedníčka Mikroregiónu Slovenský raj Jana Skokanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy