Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Odkladajte kožuchy, teploty budú stúpať
Zdielať na

Odkladajte kožuchy, teploty budú stúpať

SLOVENSKO / Počasie na našom území stále ovplyvňuje rozsiahla a mohutná oblasť vysokého tlaku vzduchu. Zároveň k nám začína prúdiť vo vyšších vrstvách atmosféry teplý vzduch, ale nečakajte ho od juhu, juhozápadu, čo sú tradičné smery, tentokrát bude prúdiť od severu po okraji už spomínanej tlakovej výše. Rozloženie tlakových útvarov nad Európu prinesie aj toto neštandardné prúdenie teplého vzduchu k nám.

V horských dolinách a kotlinách sa budú naďalej vyskytovať mrazy až do -11°C, zmiernenie nočných mrazov čakajte koncom tohto týždňa. V utorok pri jasnej oblohe budeme mať maximálnu teplotu do 10°C, na severe budú asi 3°C. Streda a štvrtok budú na tom podobne. Pri jasnej alebo takmer jasnej oblohe sa vzduch zohreje na 12° až 13 °C, ale pri hmle či nízkej oblačnosti a rovnako aj na severe, bude chladnejšie, od 3 do 7°C. V piatok sa začne počasie meniť.

V priebehu dňa pribudne oblačnosti a podvečer sa objavia zrážky, od asi 800 m snehové. Denná teplota bude ešte do 12°C, ale na severe sa už bude citeľne ochladzovať. Víkendové dni budú s premenlivou, na severe až s veľkou oblačnosťou a s početnými prehánkami, prevažne snehovými. V nížinách Slovenska bude zrážok menej a budú prevažne dažďové, prípadne zmiešané. Ochladí sa, ak sa dá pri teplote od 3 do 9°C hovoriť o ochladení. Samozrejme, atmosféra je živý organizmus a predpoveď sa môže ešte zmeniť. O prípadnej zmene sa v predpovedi počasia určite dozviete včas.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy