Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Mazurek bol so svojím predstavením spokojný. Teraz sa čaká na reakciu generálneho prokurátora
Zdielať na

Mazurek bol so svojím predstavením spokojný. Teraz sa čaká na reakciu generálneho prokurátora

BRATISLAVA / Poslanci Ľudovej strany Naše Slovensko - Stanislav Mizík a Milan Mazurek, sa dnes mali v Národnej rade ospravedlniť za svoje predošlé výroky o Izraeli a islame. Namiesto toho venovali svojich 11 minút ďalším urážkam islamu aj židovského náboženstva. Mazurek kričal na celú sálu a bolo vidieť, že ho toto divadelné predstavenie mimoriadne teší.

Mazurek s úsmevom pubertiaka, ktorý sa teší, že robí výtržnosť, ohnil pred poloprázdnou sálou. Svojím správaním zaskočil aj skúseného komentátora, Milana Leška: "Toto je absolútna novinka, boli všelijaké typy, všelijakí ľudia, ale teraz sa mi zdá, že prvýkrát máme v parlamente poslancov, ktorí sa vyslovene tešia z toho, že porušujú elementárne pravidlá právne, demokratická, parlamentné."
V podstate celé vystúpenie poslanca Mazureka sa nieslo v duchu primitívnych výpadov voči Islamu. Jediná, ktorá sa po  vystúpení poslancov ĽSNS ozvala, bola poslankyňa Jurinová, ktorá Mazurekovi pripomenula incident, pri ktorom on a jemu podobní vrieskali na rodinu z islamskej krajiny na bratislavskej hlavnej stanici.

Pravoverní kresťania z ĽSNS si zrejme pápeža príliš nectia

ĽSNS neustále vyzdvihuje kresťanstvo nad ostatné náboženstvá, no zrejme nesledujú hlavu cirkvi, pápeža Františka, ktorého postoj k migrantom je diametrálne odlišný. Minulý rok niekoľkokrát vyzval nielen Európu, ale aj svet, k tolerancii. Pri viacerých príležitostiach odsúdil extrémizmus a šírenie nenávisti.

Zareagovala aj prokuratúra

Krátko popoludní na tieto vystúpenia reagoval aj generálny prokurátor, ktorý zvažuje zrušenie výrokovej imunity poslancov. "Myslím, že to boli prejavy, ktoré by si mal generálny prokurátor veľmi dobre všimnúť, lebo ešte stále preveruje, či ĽSNS je normálnou parlamentnou stranou. Boli tam prejavy, kde niekoľko výrokov bolo na hrane trestného zákona a podľa môjho názoru, vystúpenia poslancov v parlamente sú súčasťou činnosti strany. A my máme v zákone napísané, že strana, ktorá svojou činnosťou porušuje ústavu, zákony a medzinárodné dohody, by mala byť rozpustená," apeluje na generálneho prokurátora Milan Leško.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy