Jasno
17°
Bratislava
RegioJet poskytol číslo Andreja Danka, ten mu za odmenu poslal kontrolu
Zdielať na

RegioJet poskytol číslo Andreja Danka, ten mu za odmenu poslal kontrolu

BRATISLAVA / Ministerstvo dopravy má preveriť miliónové štátne dotácie pre spoločnosť RegioJet na trase Bratislava -Komárno. Žiada ho o to predseda SNS Andrej Danko. Žltý dopravca všetky jeho obvinenia odmieta a poukazuje na úplne inú kauzu. Údajné šafárenie s peniazmi v štátnej Železničnej spoločnosti Slovensko.

"Nikto sa nemá na Slovensku tak dobre, ako RegioJet," hovorí Andrej Danko.

Vojna medzi žltým dopravcom a predsedom SNS naberá na obrátkach. Po tom, ako šéf RegioJetu Radim Jančura zverejnil jeho súkromné číslo, si Danko posvietil na jeho podnikanie.

"A zistil som naozaj šialené skutočnosti," hovorí Danko.

Najšialenejšia je podľa jeho slov výška dotácie 8,5 milióna eur ročne. Spoločnosť ju podľa šéfa Slovenskej národnej strany dostala bez toho, aby niekto vôbec prepočítal, koľko dôchodcov a študentov jazdí na tejto trase. Nehovoriac o tom, že si podľa neho RegioJet neplní svoje povinnosti, ktoré mu z tejto údajne lukratívnej zmluvy so štátom vyplývajú."Budem sa pýtať aj ministra dopravy, čo budeme s touto dotáciou robiť," hovorí Danko.

Ministerstvo: Všetko je v poriadku

Rezort dopravy zatiaľ oficiálny podnet na preskúmanie dotácií nedostal. No zdá sa, že SNS vo vojne s RegioJetom zatiaľ silného spojenca nezískala. Ministerstvo totiž tvrdí, že je všetko v poriadku a predseda parlamentu si má doplniť informácie.

"Nedá sa stavať iba na výške dotácií," hovorí Zuzana Viciaňová z odboru komunikácie ministerstva dopravy.

" RegioJet bol lacnejší. Danko len odvracia pozornosť od vlastných káuz," hovorí hovorca spoločnosti RegioJet Aleš Ondrů.

Táto kauza ale dostala ešte ďalší rozmer. Spoločnosť RegioJet novinárov informovala o údajnom nehospodárnom nakladaní s verejnými financiami v štátnej Železničnej spoločnosti Slovensko. Za inštaláciu wifi pripojenia vo vozňoch podľa ich expertov zaplatila až päťnásobne vyššiu cenu.

"Každé tvrdenie RegioJetu je lož, aby získal mediálnu pozornosť. Nebudeme to komentovať," hovorí Tomáš Kováč zo ŽSSK.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy