Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Opitý šofér prešiel mužovi autom po hrudi
Zdielať na

Opitý šofér prešiel mužovi autom po hrudi

BYTČA / Štyridsaťdeväťročný Július Šálek z Bytče utiekol hrobárovi z lopaty. Aspoň tak to on sám vníma, to. V septembri mu po hrudníku prešlo osobné auto. 22-ročného šoféra obvinili z ublíženia na zdraví, no Július je presvedčený o tom, že mladík mal byť obvinený z oveľa závažnejšieho trestného činu.

Július stál na námestí so svojim synom a s jeho kamarátmi. Tí  práve sledovali mladíka, ktorý sa na aute preháňal opitý.

“Chytil som sa kapoty, on sa rozbehol a začal so mnou ísť. Potom zaflekoval. Keď som spadol pred auto, pridal prešiel po mne a odišiel preč,“ hovorí poškodený Július.

Opitého mladíka sa snažil zastaviť syn spolu s kamarátmi. Zvláštne je, že v tom čase v meste nefungovala ani jediná kamera a teda neexistuje záznam.

Viac ako dva týždne ležal Július v umelom spánku. To, že vôbec prežil, považujú lekári za zázrak. Zlomených mal 15 rebier na 19 miestach, poškodené pľúca, vykĺbené rameno a zlomenú kľúčnu kosť a nielen to.

Právny zástupca obvineného opitého šoféra telefón nedvíhal a na sms správu nereagoval. Vyšetrovateľ mladého muža obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy