Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kaliňák: Provládne médiá na Slovensku nepoznám
Zdielať na

Kaliňák: Provládne médiá na Slovensku nepoznám

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Minister vnútra a podpredseda vlády Robert Kaliňák dnes povedal, že na Slovensku nepozná žiadne protivládne médiá. Vyhlásil to v nedeľu v diskusnej relácií V politike televízie TA3 . V súvislosti s nedávnym vyhlásením premiéra Roberta Fica o tom, že niektorí slovenskí novinári sú protislovenské prostitútky povedal, že Fico má "absolútne právo" kritizovať médiá.

"To je presný výraz, ktorý má vzbudiť debatu o situácii, ktorá dnes v médiách je," povedal Kaliňák. Podľa neho médiá šíria mnohé lži a polopravdy. Vyzdvihol, že i napriek právomoci, Smer-SD slobodu médií i napriek tomu neobmedzil.

"Za každým právom novinára ide zodpovednosť, a má teda právo kritizovať, ak tá zodpovednosť je zneužívaná," dodal v súvislosti s právom premiéra kritizovať médiá.

Novinári

Kaliňák poukázal aj na zverejnené sms komunikácie novinárov s niektorými opozičnými poslancami, ktoré zverejnil podnikateľ Marián Kočner. Podľa neho je zrejmé, že niektorí novinári pracujú neobjektívne, a to považuje za neakceptovateľné a proti akýmkoľvek možným dovoleným pravidlám. Podľa neho je novinár verejný činiteľ a musí písať pravdu.

Aj on sám však vyhlásil, že podobne ako premiér, aj on je niekedy v situácií, kedy by použil hrubší výraz voči novinárom. "Keby som bol v tej istej situácii, tak by som bol asi rovnaký. Ak nie ešte trošku rozšírenejšie by som to pomenoval," reagoval.

Bašternák

Novinári podľa neho nepoukazujú na pozitívne výsledky vlády ako napríklad hospodársky rast či úspechy slovenského predsedníctva v Rade EÚ. Keď si chce o predsedníctve prečítať, vraj si musí kúpiť zahraničné noviny.

Na otázku moderátora Nora Dolinského, prečo po kauze Bašternák zotrváva vo funkcii ministra vnútra, Kaliňák odpovedal s tým, že neporušil žiaden zákon a ani eticky nepochybil. "Moje pôsobenie vo vláde je závislé od voličov," povedal.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy