Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Električka v Bratislave zrazila 18-ročnú ženu
Zdielať na
Krimi

Električka v Bratislave zrazila 18-ročnú ženu

Zdroj: Profimedia

BRATISLAVA / V nedeľu ráno okolo 9:30 na Saratovskej ulici v Bratislave došlo k nehode. Vodič električky č.4 prechádzal medzi zastávkami OD Saratov a Pri kríži. Do dráhy električky vošla cez vyznačený priechod pre chodcov 18-ročná žena. Prvotné informácie o smrti chodkyňe sa nepotvrdili, tá je naďalej v starostlivosti lekárov v bratislavskej nemocnici.

Podľa doterajších zistení z miesta dopravnej nehody vodič prechádzal s električkou č. 4 v smere z centra mesta do mestskej časti Bratislava - Dúbravka.

Medzi zastávkami OD Saratov a Pri kríži vošla do koľajiska a dráhy električky cez vyznačený priechod pre chodcov 18-ročná chodkyňa.

Po nehode utrpela žena zranenia, s ktorými bola privolanou záchrankou bezodkladne prevezená do jednej z bratislavských nemocníc. 

Alkohol u vodiča električky bol vykonanou dychovou skúškou na mieste vylúčený. Presné príčiny, okolnosti ako aj miera zavinenia tejto dopravnej nehody  sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania.

Polícia upozorňuje: Električka má na takýchto priechodoch pre chodcov prednosť. Chodcov preto vyzývame, aby rešpektovali novelu zákona o cestnej premávke, ktorá jednoznačne definuje prednosť električky na priechodoch.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy