Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Meteorologička Miriam Jarošová varuje: Prvý sneh sa blíži
Zdielať na

Meteorologička Miriam Jarošová varuje: Prvý sneh sa blíži

Zdroj: Profimedia

SLOVENSKO / Prvý závan zimy prináša vždy množstvo problémov. A ak sa k tomu pridá aj sneh, katastrofa je na spadnutie. Dnes k nám začne od severu až severovýchodu natekať studený, pôvodom arktický vzduch. Rozfúka sa nepríjemný severák a zrážky sa od asi 1 800 m začnú meniť postupne na snehové.

Nebude to skokom, studený vzduch sa u nás bude objavovať tak postupne a postupne si bude podmaňovať krajinu. V utorok počas dňa bude hranica sneženia klesať z 1 500 na asi 1 100 m, ale v noci na stredu sa sneh objaví na severe nášho územia už od výšky asi 500 m.

Znamená to, že prechodne sa v stredu ráno a dopoludnia vytvorí snehová pokrývka na Kysuciach, Orave,časti Liptova, Horehronia, Malých a Bielych Karpát, Malej a Veľkej Fatre, ale aj v okolí Popradu, Bardejova a na severe východného Slovenska.

Bude to síce ťažký a mokrý sneh, ale môže ho spadnúť od 2 až do 10 centimetrov. Najmä ráno môže spôsobovať problémy v doprave. "Počítajte preto s možnými komplikáciami na ceste a prispôsobte počasiu rýchlosť svojej jazdy," odporúča meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy