Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Borinke udrel do strechy blesk, v Bánovciach padali stromy
Zdielať na

V Borinke udrel do strechy blesk, v Bánovciach padali stromy

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU, BORINKA / V Bánovciach nad Bebravou vietor vyvracal stromy a odniesol strechu. V malackom okrese blesk zapálil chatu.

Veterná smršť sprevádzaná lejakom trvala v Bánovciach pár minút. V meste spôsobila veľké škody. Vietor bol taký silný, že vyvrátil aj 50-ročné stromy. Tie popadali nielen na cesty a chodníky, ale aj na autá.

Posily

Na mnohých miestach potrhali elektrické vedenie. Hasiči z Bánoviec nad Bebravou museli na odstraňovanie kalamity zavolať posily. Pomáhať prišli desiatky dobrovoľných hasičov z okolitých dedín. Tí pílili popadané stromy do rána. Vietor vyčíňal aj obci Nedožery Brezany v prievidzskom okrese.

Tu strhol strechu z rodinného domu. Vo vnútri sa nachádzala majiteľka domu a jej 1,5 ročné dieťa. Nikomu sa nič nestalo. Škody, ktoré búrka napáchala budú odstraňovať ešte niekoľko dní.

Blesk do strechy

Okrem výjazdom k popadaným stromom a odčerpávania vody, zasahovali stupavskí hasiči pri požiari. Do chaty pod vrchom Borinka totiž udrel blesk a strecha začala horieť.

Aby sa hasiči dostali k ohniskám, museli rozoberať strechu. Zatiaľ čo jedna skupina hasičov musela vojsť na strechu a postupne ju celú rozoberať, druhá musela čerpať vodu v dedine. Obyvatelia domu odišli z chaty do bezpečia. Nikomu sa nič nestalo.

Pozrite si reportáž Pavla Čertíka, ktorý mapoval situáciu v okrese Bánovce nad Bebravou a aj reportáž o blesku, ktorú spracovala redaktorka Silvia Mračnová:

Najčítanejšie správy