Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Benzínka v Bardejove: pred panelákom úradujú ťažké mechanizmy
Zdielať na

Benzínka v Bardejove: pred panelákom úradujú ťažké mechanizmy

BARDEJOV / Boj proti čerpacej stanici v Bardejove neutícha. Ľudia, ktorí bývajú v blízkosti nového obchvatu, sa nestačili čudovať, keď sa na futbalovom ihrisku objavili vytyčovacie kolíky. Vtedy sa dozvedeli, že rovno pod ich oknami vyrastie benzínka.

Kým minulý týždeň obyvatelia bojovali a mesto hľadalo alternatívy, dnes je stavenisko oplotené a investor začala s výstavbou čerpacej stanice.

Ponuku neprijal

Mesto dalo ponuky investorovi. Okrem iného odkúpenie pozemku, či výmenu lokality. Zdá sa ale, že ani jedna ich nezaujala a majiteľ ponuku mesta neprijal. "Majiteľ pozemkov neprijal ponuku na zámenu pozemkov," uviedol konateľ spoločnosti Miroslav Mačej.

Po futbalovom ihrisku, na ktorom sa deti hrali, nezostala ani stopa. Ako prvé vytrhli mechanizmy zo zeme futbalové bránky. Za obeť padol basketbalový kôš. 

Obyvatelia sú nespokojní

Ľudia z Tačevskej ulice sú nespokojní. Ani len netušili, že ihrisko, na ktorom sa hrávali ich deti, patrilo súkromníkovi. A teraz skončilo v rukách človeka z ruského Vladivostoku. Ľuďom sa tiež nepáči postup radnice pri stavebnom konaní.

"Nemôže byť platné stavebné povolenie pokiaľ nás bezprostredne zainteresované osoby neprizvali do konania," hovorí zástupkyňa nespokojných obyvateľov Mária Ferková.

"Na radu právnika dnes išiel podnet na prokuratúru," dodáva Mária Ferková. Obyvatelia tiež už požiadali súd o vydanie predbežného opatrenia o pozastavení stavby.

Mesto ťahá za kratší koniec

Mesto tvrdí, že investor splnil všetky náležitosti a mesto vraj ťahá za kratší koniec. Ešte sa vraj pokúsia situáciu vyriešiť v prospech investora i dotknutých ľudí. Dnes k tomu zasadala i mestská rada.

Mesto i dnes pripomenulo, že sa nik oficiálne nesťažoval, keď sa stavebné konanie riešilo. Ľudia však oponujú, že o ničom nevedeli. Stačilo podľa nich vyvesiť oznam na vchod bytovky. "Sme tu tri vchody, problém by s tým nemali," dodáva Mária Ferková.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Najčítanejšie správy