Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Poslanecký klub Smeru stojí za Kaliňákom, dôkazmi ich presvedčil
Zdielať na

Poslanecký klub Smeru stojí za Kaliňákom, dôkazmi ich presvedčil

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Všetkých 49 poslancov z klubu Smer-SD stojí za ministrom vnútra Robertom Kaliňákom. Ako dnes po zasadnutí klubu vyhlásil podpredseda parlamentu a predseda klubu Martin Glváč, dôkazy, ktoré minister poslancom na zasadnutí predložil, napríklad výpisy z účtov, ich presvedčili. Podľa Glváča je celá kauza Bašternák značne spolitizovaná a priživujú ju médiá.

"Keby sme vedeli presne, ako to bolo pri kauze CT, nikdy by sme nekonali tak, ako v minulosti," povedal Martin Glváč na otázku novinárov, prečo strana v súčasnosti postupuje inak ako v prípade kauzy spájanej s bývalým predsedom parlamentu Pavlom Paškom.

"Bolo to osobné rozhodnutie Pavla Pašku (odstúpenie, pozn. SITA) a bol by som prvý, kto by mu to vyhováral, keby som vedel tie skutočnosti, ktoré vyplávali na povrch," uviedol.

Prezumpcia neviny

Podľa Glváča stále platí prezumpcia neviny a minister vnútra nikdy nezasahoval do žiadneho vyšetrovania.

"Toho pána nevidel možno štyri roky," povedal na adresu Bašternáka. Ako Glváč dodal, spolu s koaličnými partnermi pripravujú súbor opatrení, ktoré majú zabezpečiť, aby sa podobné kauzy neopakovali.

Dôležitý signál

Ešte pred zasadnutím poslaneckého klubu Monika Flašíková Beňová uviedla, že signál, ktorý vyšle parlamentný poslanecký klub strany Smer-SD bude veľmi dôležitý nielen pre samotnú stranu, sympatizantov, voličov ale pre celú spoločnosť. 

Situácia na Slovensku je podľa jej slov veľmi vyhrotená a Smer-SD ako najsilnejšia strana by mala konečne urobiť rozhodnutie, ktoré situáciu upokojí.

"Inak riskujeme naozaj veľa. Nie individuálne, lebo nahraditeľný je každý človek, ale pre celú krajinu. Niektoré rozhodnutia sa robia ťažko, je to tak, ale raz sa urobiť musia. A vyzerá to tak, že to naše už dlhší odklad nevydrží," napísala.

Najčítanejšie správy