Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Migranti sa presúvali z Rakúska do Bratislavy po diaľnici, zadržali ich policajti
Zdielať na

Migranti sa presúvali z Rakúska do Bratislavy po diaľnici, zadržali ich policajti

BRATISLAVA / Niekoľko osôb spôsobilo rozruch na diaľnici D2 v smere z Rakúska na Bratislavu. Len tak si kráčať po krajnici diaľnice je jednak nebezpečné a navyše išlo o ľudí, ktorí nelegálne prekročili naše hranice. Migrantov, vrátane maloletých osôb, rieši cudzinecká polícia.

Polícia v dopoludňajších hodinách riešila 10 utečencov kráčajúcich po diaľnici D2 smerom do Bratislavy. Po ceste, kde sa autá pohybujú vysokou rýchlosťou,  kráčali po krajnici a bez reflexných prvkov. Aby nedošlo k nešťastiu, zakročiť musela cudzinecká polícia.

Anglicky nevedia

"Môžeme potvrdiť, že polícia v Bratislavskom kraji predviedla niekoľko osôb, ktoré podľa predbežných zistení pochádzajú z Afganistanu, Iraku, Pakistanu a ďalších krajín, medzi ktorými sa nachádzajú aj maloleté osoby," informuje hovorkyňa policajného zboru Denisa Baloghová.

Zadržaní cudzinci sa tvárili, že anglicky nerozumejú. Na základe medzinárodných dohôd cudzinecká polícia pravdepodobne požiada o ich vrátenie na územie Maďarska.

Ochrana hraničného priechodu

"V súčasnosti cudzinecká polícia vykonáva štandardné úkony smerujúce k zisteniu oprávnenosti ich pobytu, zároveň prebiehajú aj správne konania v tomto smere," povedala hovorkyňa.

Polícia prijala opatrenia na zvýšenú ochranu hraničného priestoru. Ide najmä o zisťovanie prevádzačov a nelegálnych migrantov. "Za minulý rok prekročilo hranicu Slovenska nelegálne 222 osôb. O azyl v našej krajine požiadalo 330 osôb," dodáva Baloghová.

Téme sa venuje redaktorka Iveta Krupová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy