Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Štyria maturanti narazili do protiidúceho kamióna, jeden neprežil
Zdielať na

Štyria maturanti narazili do protiidúceho kamióna, jeden neprežil

PODZÁMČOK / Partia štyroch maturantov havarovala cestou do školy. Auto, v ktorom sedeli, narazilo do protiidúceho kamióna. Náraz bol taký silný, že auto roztrhlo na dve polovice. Devätnásťročný Michal, ktorý sedel na zadnom sedadle, zraneniam podľahol na mieste. Ďalší traja mladí ľudia skončili v nemocnici.

Nebolo ešte ani sedem hodín ráno, pršalo, vozovka bola mokrá. Študentka, ktorá auto šoférovala, dostala šmyk po prejazde zákrutou stratila nad autom kontrolu.

Ocitla sa v protismere, kde práve v tej chvíli prichádzal kamión. Vodič už nemal čas zareagovať. Náraz bol taký silný, že auto, v ktorom sedeli stredoškoláci roztrhlo na dve časti.

Z auta vyletel

Zadná časť dopadla o niekoľko metrov ďalej, medzi stromy. Devätnásťročný Michal, ktorý sedel na zadnom sedadle, z auta doslova vyletel. Zraneniam aj napriek snahe záchranárov podľahol na mieste. Pomáhal aj hasič, ktorý cestoval do práce v Pliešovciach.

Von z auta vytiahol mladú vodičku a poskytol jej prvú pomoc. Záchranári do nemocnice previezli troch mladých ľudí. Dvaja chlapci majú poranený hrudník a hlavu, mladá vodička zranenú chrbticu. Okolnosti tragickej nehody vyšetruje polícia, na mieste bol aj znalec z odboru dopravy.

Na mieste bola redaktorka Katarína Kováčiková:

Záznam poskytli policajti médiám, ako varovanie. Auto malo obuté nesprávne pneumatiky, na každom kolese iný typ:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy