Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Opitý vodič (32) so synom (17) narazil do plota, nafúkal dve promile
Zdielať na
Krimi

Opitý vodič (32) so synom (17) narazil do plota, nafúkal dve promile

MICHALOVCE / S takmer dvomi promile alkoholu si za volant sadol 32-ročný muž. V aute s ním bol aj jeho 17-ročný nevlastný syn Nikolas. Vracali sa z rodinnej oslavy, no havarovali už po necelom kilometri. Náraz do oplotenia domu bol mimoriadne silný.

"To bola pri náraze taká rana, ako keby vybuchol plyn," hovorí o okolnostiach nehody majiteľ rodinného domu. Práve do jeho plota nabúral 32-ročný muž, ktorý sa spolu s nevlastným synom vracali z rodinnej oslavy.

Vodič aj s autom vyletel z cesty a vpálil do oplotenia rodinného domu. Podľa svedkov bol taký opitý, že nevládal stáť ani na nohách. "Opitý je slabé slovo. Neviem koľko mu policajti namerali promile, ale napitý bol statočne," dodáva majiteľ rodinného domu.

Zanechal spúšť

Podľa spolujazda, sa nehoda stala pri predbiehaní iného auta. Vodič už nedokázal v rýchlosti zvládnuť zákrutu a auto nasmeroval do plotu domu. Ľubomírovi sa auto vymklo spod kontroly. Vrážalo do všetkého čo mu stálo v ceste. Zanechalo po sebe poriadnu spúšť.

"Neviem akou rýchlosťou išiel vodič, lebo na ceste nie je žiadna brzdná dráha. Zlomil bránu a rozbil betónový múrik. Časti rozbitej brány sú rozhádzané všade naokolo," dodal majiteľ domu.

Väzenie

Pasažieri sa po nehode doslova vytackali z auta. Na pomoc im prišli aj záchranári. Sťažovali sa totiž na bolesť hlavy. "Mne sa nič nestalo, ale neviem ako je na tom otec," povedal spolujazdec, ktorý priznal, že pred jazdou vypil dosť alkoholu na rodinnej oslave.

Potvrdila to aj dychová skúška. Vodič nafúkal takmer dve promile alkoholu. Z nemocnice preto putoval ihneď do cely. Muža po vytriezvení policajti zrejme obvinia z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo mu hrozí až ročné väzenie. "Taký človek nepatrí za volant," myslí si majiteľ domu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy