Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Záhadná tragédia pri Levoči. Mladík zrazil muža, potom sa utopil
Zdielať na
Krimi

Záhadná tragédia pri Levoči. Mladík zrazil muža, potom sa utopil

LEVOČA / Nejasná tragédia sa stala ráno za Levočou. 46-ročného muža zrejme zrazilo auto, ktoré šoféroval 23-ročný mladík. Všetko nasvedčuje tomu, že obaja sa poznali. Navyše, auto po nehode skončilo v potoku prevrátené na streche. Vodič sa s najväčšou pravdepodobnosťou utopil.

Už po prvotnej obhliadke bolo policajtom jasné, že toto nie je klasická dopravná nehoda. Spočiatku sa im podarilo identifikovať iba jednu z obetí. "Na mieste sme našli dve mŕtvoly, išlo o mužov," uviedol súdny lekar Anton Gavel.

Jedno auto a dve mŕtvoly. Miesto tragédie leží len pár stovák metrov od hlavnej cesty z Levoče do Spišskej Novej Vsi. Pri potoku na poľnej ceste smerom k rybníkom. Na pomoc im prišli hasiči i záchranári.

Zrazený a utopený

Nebolo im pomoci. Podľa veliteľa zásahu z Hasičského a záchranného zboru v Levoči Petra Fraundorfera, boli po príchode záchranných zložiek už obaja muži mŕtvi.

"Jedna osoba bola zakliesnená vo vozidle v potoku," upresnila policajná hovorkyňa Jana Migaľová. Podľa súdneho lekára Antona Gavela bola príčina smrti zrejme utopenie.

Podľa polície, sa druhá osoba nachádzala mimo vozidla na poľnej ceste. "Zrejme bol zrazený, mal poranenie hlavy nezlučiteľné so životom," dodal súdny lekar. Zrážku auta s mužom naznačujú aj stopy pneumatík a krvi na ceste.

Hádka

Podľa policajnej hovorkyne Jany Migaľovej, na miesto udalosti boli vyslaní aj dopravní policajti. Neskôr si prípad prevzal okresný vyšetrovateľ z Popradu.

Jedna z verzií, s ktorou kriminalisti pracujú je tá, že medzi dvoma mužmi došlo k hádke. Jeden sa zrejme vybral pešo preč, ten druhý sa naňho vyrútil autom. Zrazil ho tesne pred mostíkom ponad potok. Zabrzdiť už nedokázal a s autom skončil v potoku.

Po čase sa podarilo identifikovať aj druhého mŕtveho muža. Po auto, ktoré ostalo zakliesnené v potoku musela prísť odťahovka. Podľa našich zistení bolo auto dokonca dočasne odhlásené z evidencie. Kriminalisti zaisťovali stopy na mieste tragédie takmer 6 hodín.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy