Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pavla pri Kežmarku zavalil podomácky vyrobený traktor, zasahoval vrtuľník
Zdielať na

Pavla pri Kežmarku zavalil podomácky vyrobený traktor, zasahoval vrtuľník

KEŽMAROK / Vo Vojňanoch pri Kežmarku sa stala v sobotu vážna nehoda. Dvadsaťšesť ročný Pavol skončil zakliesnený pod podomácky vyrobeným traktorom. Stroj ho zavalil tak nešťastne, že ostal zakliesnený desiatky minút pod vodou. Teraz bojuje o život.

Mužovi sa ešte podarilo zdolal na traktore tento šikmý kopec, ale brod sa mu už prejsť nepodarilo. Podomácky vyrobený traktor mladíka zavalil tak nešťastne, že mu hlava zostala pod vodou desiatky minút. Okamžite ho ratovali kamaráti a neskôr množstvo záchranárov.

"Pred našim príchodom sa podarilo zraneného muža dostať spod traktora, ľudia ho začali resuscitovať. Po našom príchode sme sa pripojili k oživovaniu. Keď prišli leteckí záchranári, pokračovali v poskytovaní prvej pomoci," uviedol veliteľ zásahu hasičov Dušan Zwick.

Leteckí záchranári

"Lekárku leteckých záchranárov spustili k zranenému mužovi pomocou palubného navijáka. Okamžite pokračovala v rozšírenej resuscitácii, ktorá bola napokon úspešná," uviedla hovorkyňa záchrannej služby Zuzana Hopjaková.

Príbuzný zachráneného muža môžu najviac ďakovať pravdepodobne záchranárovi Stanovi, ktorí bol pri zranenom Pavlovi ako prvý. A to aj napriek tomu, že nebol v službe. Podľa neho Pavlovi naskočil pulz až po podaní liekov.

"Poznali sme ho ale nevieme, čo na tomto mieste robil. Ľudia hovoria, že ho prevrátilo keď išiel hore brehom na traktore. Ale keď je človek v podnapitom stave, to nie je potom v poriadku," povedali pre televíziu JOJ obyvatelia dediny, ktorá je neďaleko miesta nehody.

Kritický stav

Na miesto stále prichádzali dedinčania, zo zvedavosti si namiesto pomoci radšej nakrúcali všetko na mobil. Z miestna nehody neprichádzali najskôr optimistické správy. No napokon ho predsa len oživili a rýchlo naložili na palubu vrtuľníka.

"Po preložení zraneného muža na palubu vrtuľníka a po napojení na umelú pľúcnu ventiláciu ho v kritickom stave previezli do popradskej nemocnice,"
upresnila hovorkyňa záchrannej služby Zuzana Hopjaková. Otec malého dieťaťa bol na ARE a jeho stav bol mimoriadne kriticky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy