Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nešťastie pri Bardejove. Chlapcovi (1) amputoval časť ruky traktor
Zdielať na
Krimi

Nešťastie pri Bardejove. Chlapcovi (1) amputoval časť ruky traktor

BARDEJOV / Jeden a polročný chlapec strčil ruku do nezabezpečeného priestoru traktora. Pohybujúce sa časti mechanizmu mu v zápästí amputovali ruku.

Nešťastná udalosť sa stala pri jednom z rodinných domov v obci Richvald. Chloapec sa hral na dvore, kde práve opravovali traktor. "Dozvedeli sme sa, že mu odrezalo ruku," hovorí jeden z obyvateľov.

"maloletý chlapček vložil ruku do krutom nezabezpečeného priestoru stroja, kde mu pohybujúci sa mechanizmus amputoval časť ruky," potvrdila prešovská krajská hovorkyňa Jana Migaľová.

V nemocnici

Podľa polície sa Damián dostal do tesnej blízkosti opravovaného stroja. Poľnohospodársky traktor opravovali na dvore dvaja muži. Jedným z nich bol podľa slov miestnych otec zraneného chlapca. Keď si všimli, čo sa stalo, okamžite zavolali pomoc.

"Záchranári ošetrili maloletého chlapčeka s amputáciou hornej končatiny v oblasti zápästia. Vrtuľníkom bol transportovaný do nemocnice v Košiciach," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

Stabilizovaný

"Pacient utrpel ťažký úraz. V súčasnosti je v stabilizovanom stave a je mimo ohrozenia života," dodala hovorkyňa nemocnice Ladislava Šustová.

Prípadom sa už zaoberá polícia. "Začali sme trestné vyšetrovanie pre ublíženie na zdraví," dodala Migaľová.

Chlapcovi amputoval časť ruky traktor, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy