Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Policajti strieľali po vodičovi bez vodičáku, zákrok obhajujú
Zdielať na

Policajti strieľali po vodičovi bez vodičáku, zákrok obhajujú

KOLONICA / Za obcou Kolonica (okres Snina) polícia naháňala 19-ročného mladíka zo zákazom šoférovať. Policajti na neho viackrát vystrelili. Keď mladík zastavil, podľa tvrdení jeho sestry muž zákona pritvrdili, zvalili ho na zem, päsťami ho udierali do tváre a kopali do brucha. Podľa polície bol zákrok v súlade so zákonom.

Podľa slov sestry Mareka, ktorý sedel za volantom, mladík nemá vodičák. Namiesto toho, aby na výzvu polície zastavil, dupol na plyn.

Zľakol sa

Sestra sedela v aute spolu s ním. Tvrdí, že Marek sa zľakol, keďže vedel, že šoférovať má zakázané a spanikáril. Podľa polície sa cez obec rútili rýchlosťou 130 kilometrov za hodinu. Zastavil až po niekoľkých kilometroch.

Katarína hovorí, že Marek vystúpil s rukami nad hlavou. "Dvaja ho zvalili na zem a päsťovkami ho bili do tváre. Kopali ho do brucha, do pľúc a udierali päsťami do tváre," uviedla vodičova sestra Katarína.

"Voči vodičovi boli použité donucovacie prostriedky v zmysle zákona," uviedla hovorkyňa prešovskej krajskej polície Jana Migaľová.

Žiadne neviniatko

Katarína priznala, že jej brat nie je žiadne neviniatko. V minulosti mal podľa nej problémy s drogami a na súde čelí obžalobe pre nedovolené ozbrojovanie. "Nech ho súdia za ten prečin, ktorý urobil. Teraz nemal pred nimi utekať, ale bitkou sa to nerieši," dodáva Katarína.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy