Skoro jasno
18°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Pravá ruka Mikuláša Černáka, Ján Kán, je na slobode
Zdielať na

Pravá ruka Mikuláša Černáka, Ján Kán, je na slobode

BANSKÁ BYSTRICA / Muž, ktorého polícia považuje za niekdajšiu pravú ruku Banskobystrického bossa Mikuláša Černáka - Ján Kán - sa na 24 hodín ocitol v policajnej cele. V utorok ho zadržalo policajné komando a vyšetrovateľ ho spolu s Černákom a Milošom Kaštanom obvinil z vraždy.

Vyšetrovateľ policajného zboru síce v stredu predložil prokurátorke generálnej prokuratúry návrh na vzatie Kána do väzby, tá po preskúmaní spisu rozhodla o zrušení jeho obvinenia.

To malo byť nedôvodné, a tak rozhodla o prepustení Jána Kána zo zadržania. Podľa informácií televície JOJ má ísť o vážne rozpory vo výpovediach. Popoludní Kán odišiel z policajného oddelenia ako slobodný muž.

"Prokurátorka generálnej prokuratúry po preskúmaní vyšetrovacieho spisu rozhodla o zrušení uznesenia o vznesení obvinenia, pretože bolo nedôvodné a rozhodla o prepustení obvineného zo zadržania," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Obvinený len Černák

Z budovy odišiel nepozorovane, bočným východom. Pre vraždu exmajiteľa púchovskej panelárne je podľa generálnej prokuratúry v súčasnosti stíhaný ako obvinený už iba Mikuláš Černák a niekdajší komplic Miloš Kaštan. Ďalšie tri osoby, ktoré sa mali skutku tiež zúčastniť, sú zosnulé.

Na mieste bola redaktorka Katarína Kováčiková:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy