Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Záchranársky vrtuľník musel núdzovo pristáť. Kontrolky signalizovali poruchu
Zdielať na

Záchranársky vrtuľník musel núdzovo pristáť. Kontrolky signalizovali poruchu

VOLICA / Záchranársky vrtuľník musel v sobotu pre poruchu núdzovo pristáť pri obci Volica (okres Medzilaborce). Záchranári sa ponáhľali k pacientovi, ktorému sa stal úraz v lese. Lekárku síce k nemu spustili palubným navijakom, no sami sa rozhodli v lete nepokračovať.

Vrtuľník so záchranármi musel pre poruchu pristáť v obci Volica. "Pre zaistenie bezpečnosti celej posádky na palube sa preto v lete ďalej nepokračovalo," uviedla hovorkyňa spoločnosti Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková.

Záchranári sa ponáhľali k pacientovi, ktorý mal úraz v lese neďaleko obce Zbojné. V ťažko dostupnom teréne museli lekárku vysadiť pomocou palubného navijaku. Pilot následne pristál na najbližšom možno mieste. Zistil totiž, že kontrolky na vrtuľníku signalizovali poruchu.

"Jemu vypísalo nejakú poruchu, spustil doktora a hneď mu vypísalo poruchu," potvrdil jeden z miestnych obyvateľov.

Náhradná posádka

Na miesto, kde vrtuľník zosadol, vyslali servisný tím, ktorý začal stroj opravovať. K lesnému úrazu zavolali posádku z Košíc.

"Na miesto nehody bola okamžite vyslaná letecká posádka z Košíc, ktorá zraneného z terénu evakuovala a následne previezla do košickej nemocnice," potvrdila Hopjaková.

Oprava stroja bude trvať niekoľko hodín. Odlet záchranárskeho vrtuľníka z obce je predbežne naplánovaný na nedeľu.

Záchranársky vrtuľník musel núdzovo pristáť, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy