Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Civilné lietadlo havarovalo v hornatej oblasti, nikto neprežil
Zdielať na

Civilné lietadlo havarovalo v hornatej oblasti, nikto neprežil

KÁTHMANDÚ / Menšie civilné lietadlo s 23 osobami na palube letiace za slabej viditeľnosti nad hornatým terénom v Nepále sa stratilo z radarov. Podľa informácií nepálskeho ministra pre letectvo stroj havaroval, trosky našli.

V lietadle typu DHC-6 Twin Otter spoločnosti Tara Air sa podľa prvotných informácií nachádzalo 21 ľudí. Najnovšie informácie miestnej polície ale hovoria o 23 ľuďoch na palube.

Okrem dvoch Kuvajťanov, boli všetci občanmi Nepálu. Na palube boli aj dve deti.

Stroj smeroval z mesta Pokhara, ležiaceho 200 kilometrov západne od metropoly Káthmandu, do mesta Jomsom, keď stratil kontakt s riadiacou vežou.

Podľa predstaviteľov letiska Pokhara sa medzi týmito dvoma bodmi nenachádza žiadna iná pristávacia dráha, od začiatku teda počítali s tým, že lietadlo havarovalo.

Trosky našli

Po lietadle pátrali niekoľko hodín vrtuľníky, pre nepriaznivé poveternostné podmienky museli svoju operáciu prerušiť. Minister pre letectvo ale následne informoval, že trosky objavili v džungli. 

Predstaviteľ miestnej polície uviedol, že nešťastie nikto neprežil.

Cieľové mesto Jomsom je turistickým a horolezeckým východiskom do Himalájí. Tara Air je dcérskou spoločnosťou domácich aerolínií Yeti Airlines a špecializuje sa na lety do odľahlých oblastí Nepálu.

Pozrite si video:

Zdielať na

Najčítanejšie správy