Skoro jasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
V silnom daždi havaroval armádny vrtuľník, minimálne 12 mŕtvych
Zdielať na

V silnom daždi havaroval armádny vrtuľník, minimálne 12 mŕtvych

Zdroj: wikipedia.org

JAKARTA / Minimálne 12 ľudí zahynulo pri nehode vrtuľníka indonézskej armády, ktorý sa v zlom počasí zrútil v centrálnej oblasti štátu. S odvolaním na úrady o tom informovala agentúra AFP.

Vrtuľník Bell 412 sa zrútil v dedine Kasiguncu na ostrove Sulawesi v oblasti, kde bojuje radikálna islamistická skupina povstalcov proti vláde. Armáde sa už podarilo nájsť 12 tiel, po jednom členovi posádky stále pátrajú.

Na palube bolo sedem cestujúcich a šesť členov posádky.

Zlé počasie

Vrtuľník sa zrútil 35 minút po štarte a len desať minút pred plánovaným pristátím. V oblasti v čase nehody silno pršalo. Armáda tragédiu vyšetruje.

Ide o zatiaľ poslednú zo série nehôd lietadiel a vrtuľníkov, ktoré v posledných rokoch sužujú indonézsku armádu. Minulý mesiac sa malé lietadlo Super Tucano počas skúšobného letu zrútilo na husto osídlenú oblasť a zabilo troch ľudí.

Minulý rok v decembri zahynuli dvaja piloti, keď sa s nimi pri manévroch zrútilo vojenské lietadlo na Jáve. A vlani v júni sa stroj Hercules C-130 zrútil na obytnú štvrť mesta Medan na ostrove Sumatra, kde zabil 142 ľudí a spôsobil značné škody.

Zdielať na

Najčítanejšie správy