Jasno
22°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Peter Gajdoš ako minister obrany je dobrá voľba, myslí si Martin Glváč
Zdielať na

Peter Gajdoš ako minister obrany je dobrá voľba, myslí si Martin Glváč

BRATISLAVA / Nominácia doterajšieho zástupcu náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky Petra Gajdoša na pozíciu ministra obrany je dobrá voľba. Myslí si to exšéf rezortu Martin Glváč.

Martin Glváč priznal, že je rád, že vo funkcii ho nahradí človek, ktorý bol pri všetkých dôležitých rozhodnutiach v rezort, či pri tvorbe zákonov, alebo pri modernizačných projektoch. Zdôraznil, že Gajdoš, ktorý je z vojenského prostredia, "sa bude teraz musieť prehodiť na druhú stranu a variť z toho čo mu dá rozpočet".

Bude musieť zodpovedať za všetko a bude to mať veľmi ťažké, myslí si ďalej exminister obrany. Glváč je pripravený svojmu nástupcovi, nominantovi koaličnej SNS, v prípade potreby pomáhať.

Stabilizovaný rezort

Exminister uviedol, že na Gajdoša čaká stabilizovaný rezort, ktorý ale potrebuje viac finančných prostriedkov. Pred novým ministrom sú podľa Glváča rozhodnutia o modernizačných projektoch, ale nie všetko je len o nákupoch.

Je potrebné reflektovať bezpečnostnú situáciu v Európe a vo svete, a preto je potrebné podľa Glváča urobiť zmeny v štruktúre ozbrojených síl.

Koalícia podpísala zmluvu, pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy