Polojasno
14°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
SNS predstavila svojich ministrov, vo vláde bude Gajdoš i Matečná
Zdielať na

SNS predstavila svojich ministrov, vo vláde bude Gajdoš i Matečná

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Vo vláde budú za SNS sedieť Peter Gajdoš, Gabriela Matečná a Peter Plavčan. Informoval o tom predseda strany Andrej Danko. Dodal, že za svojím výberom si stojí.

Peter Gajdoš povedie rezort obrany, Gabriela Matečná rezort pôdohospodárstva a rozvoja vidieka a Peter Plavčan rezort školstva. Danko zdôraznil, že na zverené posty vyberala strana odborníkov. "Stojím si za nimi ľudsky, profesionálne, odborne," vyhlásil Danko.

Ako uviedol Gajdoš, v ozbrojených silách pôsobí 41 rokov a za ten čas nabral v tejto oblasti dostatok skúseností. "Som presvedčený, že to so cťou a profesionalitou zvládnem," vyhlásil.

Spokojnosť učiteľov

Plavčan, ktorý momentálne v rezorte školstva pôsobí ako generálny riaditeľ sekcie vysokých škôl, vedy a výskumu ako svoju prvú prioritu definoval pokoj v rezorte.

"Chcem spokojnosť medzi učiteľmi, nepedagogickými zamestnancami aj študentmi," uviedol.

Generálna riaditeľka Slovenského pozemkového fondu Matečná podľa vlastných slov prešla v oblasti pôdohospodárstva mnohými pozíciami, čo jej poskytlo dostatok skúseností. Mená nominovaných štátnych tajomníkov zatiaľ strana nezverejnila.

Strana SNS predstavila svojich ministrov, pozrite si reportáž Samuela Migaľa:

Súvisiace články