Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tomáš Drucker dostal poštu zo straty. Teraz hľadá liek na zdravotníctvo
Zdielať na

Tomáš Drucker dostal poštu zo straty. Teraz hľadá liek na zdravotníctvo

BRATISLAVA / V pondelok nominovala strana Smer-SD na funkciu ministra zdravotníctva Tomáša Druckera. Okamžite sa spustila lavína otázok. Jednou z nich je, či riaditeľ pošty zvládne viesť zdravotníctvo.

Tomáš Drucker prezradil svoje plány. Chcel by popretŕhať staré siete a väzby v zdravotníctve. "Ak sa mi to podarí, nemyslím si, že všetci budú spokojní. Mnohí z nich súhlasia, že treba niečo robiť, ale keď začneme hovoriť o riešeniach, tak narazíme na mnohé skupiny a individuality ľudí, ktoré nebudú ochotné pripúšťať tie riešenia," konštatuje.

S rezortom zdravotníctva sa spája okrem iného korupcia, klientelizmus či rodinkárstvo. Posledné kauzy sa týkali najmä Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Kauzu tety Anky či maséra Kostku bude musieť riešiť práve Drucker.

Výmena kľúčových hráčov

Priznal, že sa chystá vymeniť hlavných hráčov, a teda najmä šéfa najväčšej poisťovne na Slovensku. Vymeniť chce ale aj šéfa Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

"Prichádzajú tam ľudia, ktorí sú nezaťažení niektorými vzťahmi a chceme zvýšiť mieru transparentnosti, odbornosti a profesionality," hovorí Tomáš Drucker.

Dlh nemocníc

Dlh nemocníc momentálne predstavuje 500 miliónov eur. Zariadenia z peňazí, ktoré im mesačne chodia, dajú 90 percent na platy a ten zvyšok na materiál. Dlh tým pádom stále len rastie.

"Uvedomujem si to, že je tu mnoho dodávateľov, ktorí nemajú zaplatené faktúry po lehote splatnosti, sociálna poisťovňa. Aj s touto problematikou sa budem musieť popasovať," priznáva.

Nesúhlas lekárov

Tomáš Drucker je krízový manažér, ktorý dostal Slovenskú poštu z mínusu do plusu. Lekárov ale jeho nominácia príliš nepotešila.

"Ak máme byť úprimní, čakali sme odborníka priamo z rezortu zdravotníctva," priznal Marian Kollár zo Slovenskej lekárskej komory.

Tomáš Drucker bude hľadať liek na zdravotníctvo, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy