Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prvý rok Nesrovnala. Za úspech považuje Starý most, chce zlepšiť komunikáciu
Zdielať na

Prvý rok Nesrovnala. Za úspech považuje Starý most, chce zlepšiť komunikáciu

BRATISLAVA / Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal má za sebou prvých 12 mesiacov vo funkcii. Obyvatelia ale aj návštevníci Bratislavy od neho očakávajú vyriešenie dlhodobých problémov mesta, ale aj zadanie smerovania mesta do budúcnosti.

Bratislava má dostavaný Starý most a vyhla sa tak strate 70 miliónov eur. Tá by hrozila pre nedokončenú stavbu včas.

Starý most je úspech

Nový Starý most považuje za svoj doterajší najväčší úspech nielen primátor. "Ten most sa začal projektovať ešte za primátora Ďurkovského, mne sa podarilo presadiť financovanie z eurofondov a spustiť stavbu, primátor Nesrovnal ju dokončil. To je pozitívny výsledok prvého roku," uviedol bývalý primátor Bratislavy Milan Ftáčnik.

Ivo Nesrovnal bojuje o viac peňazí pre hlavné mesto. "Pripravujeme strategické dokumenty," uviedol Nesrovnal. "Treba aby mesto dostávalo peniaze podľa skutočného počtu obyvateľov, pretože to, čo je dnes zachytené v štat. úrade nezodpovedá skutočnému počtu," myslí si Ftáčnik.

Koncept filiálky

Železničné koľajnice v centre mesta nie sú minulosťou ale budúcnosťou. Podľa primátora riešením dopravnej situácie nie je mestská hromadná, ale železničná doprava.

"Tých 150 tisíc ľudí, ktorí denne prichádzajú do BA autami, tí sa MHD vyriešiť nedajú. Musíme sa vrátiť ku konceptu filiálky," tvrdí Nesrovnal.

"On povie, že filiálka je to riešenie, ale spýtajme sa odborníkov, či toto doprave v Bratislave pomôže," vyzýva aktivitsta občianskej iniciatívy Bratislava Otvorene Matej Vagáč.

"Štúdia bude do konca roku hotová, potom si budeme môcť sadnúť s ministerstvom, s úniou," uviedol Nesrovnal. Primátora najviac kritizujú za nedostatočnú komunikáciu s verejnosťou. "My sme mu posielali listy, vyzývali ho na odpovede, nám na listy neodpovedá," tvrdí Matej Vagáč.

Zlepšenie komunikácie

"On má predstavu, že on má pravdu a tak to bude. tak sa riadiť mesto nedá," myslí si Milan Ftáčnik. "Boli sme zavalení vecami a mal som málo času stretávať sa s Bratislavčanmi. To ma mrzí, to by som chcel zlepšiť," povedal Nesrovnal.

"Na druhej strane nie som marketingový primátor. Nie som tu na to, aby som dobre vyzeral v médiách, ale aby sa veci pohli. A tie sa pohli," dodal Nesrovnal.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy