Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tomáš sa po smrti manželky stará o 3 deti sám. Nadácia TV JOJ im urobila Vianoce
Zdielať na

Tomáš sa po smrti manželky stará o 3 deti sám. Nadácia TV JOJ im urobila Vianoce

CÍFER / K Vianociam neodmysliteľne patria darčeky. V rodine Tomáša Horvátha, ktorý po samovražde manželky zostal sám s troma malými deťmi, by si ale skôr priali, aby namiesto darov mali mamu.

Najmladšia Emka mala len tri mesiace, keď mama spáchala samovraždu. Žena mala psychické problémy ešte pred pôrodom. S narodením bábätka situáciu nezvládla a vyskočila z okna.

Jedno prázdne miesto

Tomáš zostal na tri deti sám. Pre svojich potomkov by urobil prvé aj posledné. Mamu im ale nahradiť nevie. "Počas Vianoc to cítime najviac. Jedno miesto je pri stole stále prázdne," hovorí Tomáš Horváth.

Od tragédie už ubehlo sedem rokov. Markétka jediná si mamu pamätá. Pri spomienke na ňu sa neubráni slzám. Po tragédii prestalo dievčatko rozprávať a hoci dnes je to lepšie, stále je uzavretá.

Darčeky

Donedávna bývali všetci v jednej izbe u Tomášových rodičov. Dobrí ľudia mu pomohli, aby sa postavil na vlastné nohy.

Tomáš sa netají tým, že to, čo by všetkým trom deťom naozaj rád kúpil, si jednoducho dovoliť nemôže. Nadácia televízie JOJ a anonymný darca sa rozhodli deťom dopriať Vianoce s parádnymi darčekmi.

Súrodenci sa darom potešili. "Dostali oveľa viac, než by si pod stromčekom našli," priznáva otec. "Ďakujeme," odkazujú darcovi.

Tomáš sa stará o tri deti úplne sám, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy