Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ochorel otec, matka a Sušilovci sa museli presťahovať
Zdielať na

Ochorel otec, matka a Sušilovci sa museli presťahovať

TOMÁŠIKOVO / Rodina Sušilová prišla o dom. Spolu s tromi malými deťmi je teraz v dočasnom príbytku a má obavy z nadchádzajúcej zimy. Potrebovala by drevo, na ktoré ale nemá peniaze.

Ešte donedáva žila Júlia Sušilová spolu so svojimi tromi deťmi a manželom šťastný a spokojný život v peknom domčeku, ktorý si spolu kúpili. No ich šťastie sa postupne začalo strácať. Začali sa kopiť zdravotné problémy.

"Manžel ochorel, dostal cukrovku prišiel o prácu," vysvetľuje Sušilová. Živiteľkou sa stala Júlia, nie nadlho. Jedného dňa ju rovno z práce odviezli do nemocnice, sama nevedela, či sa odtiaľ vráti. "Nádory som mala, takže mi nejaké orgány museli zobrať," hovorí Júlia.

Prenajatý dom

Maťko, Majka a Lydka spolu s rodičmi takmer skončili na ulici. O svoj vysnívaný dom prišli. "Nevládali sme to splácať," vysvetľuje Júlia. Keďže ich poznali ako slušnú rodinu, podarilo sa im v dedine prenajať starý dom.

Sušilovci teraz bývajú v tomto dočasne prenajatom dome, ktorý ale nutne potrebuje nejaké úpravy. S pomocou známych sa im podarilo
dať do poriadku aspoň základné veci.

Drevo a dvere

Blíži sa však zima, v dome kúria kachlami aj elektrickým ohrievačom. Júlia priznáva, že by potrebovala pomoc. "My potrebujeme najmä drevo a vchodové dvere vymeniť," tvrdí Júlia.

Ak vás príbeh rodiny Sušilovej zaujal, môžete ju podporiť cez darcovský portál ľudia ľudom.sk

Rodinu Sušilovcov navštívila redaktorka Klaudia Suchomel-Guzová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy