Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Teplým dňom odzvonilo, vystrieda ich zima a mráz
Zdielať na

Teplým dňom odzvonilo, vystrieda ich zima a mráz

SLOVENSKO / Novembrové netradične teplé dni sa skončili. Vystrieda ich ozajstná zima. V posledných dňoch sa prebúdzame do chladných dní a inak tomu nebude aj v tých nasledujúcich.

V stredu bude oblasť vyššieho tlaku vzduchu nad Európou slabnúť. Noc bude studená. Teploty dosiahnu mínus 3 až mínus 8, na severe sa môžu vyšplhať až do mínus 13 stupňov. Počas dňa jasno až polojasno. V ranných hodinách sa v nižších polohách môže vyskytnúť hmla. Popoludní bude na západe oblačno.

"Najvyššia denná teplota dosiahne 2 až 6 stupňov, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo nuly," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Teplota na horách vo výške 1 500 metrov dosiahne mínus 3 stupne.

Dážď i sneh

Vo štvrtok sa nad centrálnym a východným Slovenskom bude prehlbovať tlaková níž. Po jej okraji k nám začne prúdiť od východu vlhký a o niečo teplejší vzduch.

Počas dňa bude polooblačno až oblačno. Cez deň od východu ďalšie pribúdanie oblačnosti a neskôr vo východnej polovici krajiny miestami sneženie. V nížinách sa môže vyskytnúť dážď alebo i dážď so snehom.

"Počas dňa možno očakávať teplotu od mínus 1 do 4 stupňov Celzia, na západe miestami až 6 stupňov," hovorí meteorologička.

Pozrite si predpoveď počasia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy