Zatiahnuté
26°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Slovensko stráži viac policajtov, v službe je ich okolo 2 000
Zdielať na

Slovensko stráži viac policajtov, v službe je ich okolo 2 000

BRATISLAVA / Do 24 hodín po teroristických útokoch v Paríži posilnilo slovenské ministerstvo vnútra ochranu našich hraníc. V teréne je momentálne v denných i nočných službách spolu asi 2 000 policajtov. Bežne sa ich počet pohybuje okolo 500.

Po teroristických útokoch vo Francúzsku posilnilo naše ministerstvo vnútra policajné hliadky na hraniciach. Počty policajtov zvýšili aj na východnej hranici.

"Okamžite, ako dostalo Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky informácie o útokoch v Paríži, zvýšili sme počty hliadok o 400 na dennej smene a 400 na nočnej smene oproti bežnému hliadkovému výkonu," uviedol hovorca Petar Lazarov.

Dvetisíc policajtov

To znamená, že celkový počet mužov zákona v teréne na denných a nočných službách je spolu okolo dvetisíc. Presné čísla z východnej hranice Schengenu ale rezort vnútra zverejniť nemôže. Počet policajtov ale stúpol aj tam.

"Hliadky aj Úradu hraničnej a cudzineckej polície boli navýšené zhruba o tretinu," dodáva Lazarov.

V pohotovosti

Bezpečnostné zložky Slovenskej republiky, vrátane spravodajských služieb, boli uvedené do stavu pohotovosti až do odvolania.

"O našom hodnotení výrazne zvýšeného bezpečnostného rizika v súvislosti s nefunkčným systémom kontrolu na vstupe do schengenského priestoru, ako aj výstupe z neho, sme pred časom verejne informovali. Pokiaľ nebude schengennský systém pohybu osôb plne sfunkčnený, potom bezpečnostné riziko sa bude naďalej zvyšovať," ozrejmil hovorca Slovenskej informačnej služby Branislav Zvara.

Policajné hliadky posilnili aj v okolí našich záchytných táborov.

Bezpečnostné zložky sú v pohotovosti, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy