Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V Dargove našli v pokazenom aute 12 utečencov
Zdielať na

V Dargove našli v pokazenom aute 12 utečencov

DARGOV / "Bude to problém, sú tam utečenci!" Takto privítal 40-ročný vodič dodávky kriminalistov z finančnej správy. V Dargove chceli skontrolovať jeho dodávku. Pašerák mal vo vozidle 12 utečencov. O prípad sa už zaujíma aj národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii.

Vodič prevážal vo svojom vozidle množstvo migrantov. Mal však veľkú smolu. Cestou sa mu pokazila dodávka. Vozidlo s bratislavskými evidenčnými číslami preto vodič ihneď odstavil pri krajnici. Spozorovali ho tam kriminalisti, ktorým už na prvý pohľad bolo jasné, že necestuje sám.  A následná kontrola ich v tom len uistila. 

"Štyridsaťročný muž z Bratislavy povedal, že nevezie žiadny tovar. Keď však nechali colníci dodávku otvoriť, oznámil im - to bude problém, sú tam utečenci," opisuje hovorkyňa policajného zboru Patrícia Macíková.

Dlho sa nevozili

V dodávke sa dokopy viezlo až dvanásť ľudí pochádzajúcich pravdepodobne z Afganistanu. Nikto z nich nechápal, čo sa práve okolo nich deje. "Po otvorení ložného priestoru našli desať osôb cudzej národnosti. Na prednom rade vozidla v kabíne vodiča boli ešte dve ženy," dodáva Macíková.

Pre šoféra a rovnako aj migrantov sa jazda v dodávke skončila asi 60 kilometrov od slovensko - ukrajinských hraníc. Dlho sa teda vo vozidle neuhriali. Aj keď mali mať pred sebou ešte veľmi dlhú cestu.

V minulosti stíhaný

"Šofér neskôr uviedol, že utečencov mal odniesť z okresu Michalovce do Bratislavy," hovorí Macíková. Štyridsaťročný Juraj  má už s takýmto biznisom skúsenosti. Už aj v minulosti bol stíhaný za prevádzačstvo. Pochádza síce z Bratislavy, no pôvodom je Ukrajinec. K nelegálnym kšeftom má teda pravdepodobne veľmi blízko.

Na mieste bola redaktorka Andrea Točená:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy