Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Príspevok na dieťa z Ficovho sociálneho balíčka nevyužilo ani dvetisíc rodičov
Zdielať na

Príspevok na dieťa z Ficovho sociálneho balíčka nevyužilo ani dvetisíc rodičov

BRATISLAVA / Príspevok na starostlivosť o dieťa dostávalo v januári až auguste tohto roka v priemere 1900 rodičov mesačne. Príspevok z druhého sociálneho balíčka vlády Roberta Fica slúži na preplatenie preukázateľne vynaložených výdavkov na škôlku alebo súkromnú opatrovateľku.

Maximálnu sumu príspevku na starostlivosť o dieťa chce vláda Roberta Fica od začiatku budúceho roka zvýšiť, kým rodičovský príspevok má tretí rok po sebe zostať na úrovni 203,20 eura.

Päťdesiatka navyše

Maximálnu sumu príspevku na starostlivosť o dieťa chce vláda zvýšiť zo súčasných 230 na 280 eur. Pôjde o maximálnu výšku príspevku v prípade, ak starostlivosť dieťaťu vo veku do troch rokov zabezpečuje súkromné zariadenie alebo fyzická osoba na základe živnosti. P

Príspevok na starostlivosť o dieťa vo veku do troch rokov v prípade, ak dá rodič dieťa do štátnej alebo obecnej materskej školy, má predstavovať najviac 80 eur mesačne. 

Bez zmeny

Suma rodičovského príspevku sa naposledy zvyšovala od 1. januára 2014, a to o 3,6 eura, na súčasných 203,2 eura. Výška rodičovského príspevku sa pritom nezmení ani od začiatku budúceho roka.

Podľa zákona o rodičovskom príspevku sa totiž rodičovský príspevok zvyšuje vtedy, ak k 1. júlu predchádzajúceho roka stúpla výška životného minima, ktorá sa však nezmenila.

Príspevok na dieťa sa zvýši na 280 eur, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy