Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Marián Magát ide do volieb na kandidátke hovorcu Mariána Kotlebu
Zdielať na

Marián Magát ide do volieb na kandidátke hovorcu Mariána Kotlebu

BRATISLAVA / Politická strana "CESTA Strana vlastencov a odborníkov" v stredu podpísala dohodu o spolupráci s jedným zo spoluorganizátorov protestov proti imigrácii Mariánom Magátom. Magát sa týmto stal kandidátom na poslanca v parlamentných voľbách v roku 2016. Priznal, že do politiky sa rozhodol vstúpiť pre možnosť sebarealizácie.

Mariána Magáta za jeho vyjadrenia pritom v súčasnosti trestne stíha polícia. Trestné oznámenie na Magáta podal 6. júla poslanec Peter Osuský a predseda Občianskej demokratickej strany Ondrej Dostál.

Účelové konanie

Poslanci upozornili, že podľa medializovaných a verejne overiteľných informácií sa Magát vo svojich verejných vystúpeniach pozitívne vyjadruje o Adolfovi Hitlerovi a národnom socializme, podnecuje nenávisť voči Židom a spochybňuje holokaust.

Magát v súvislosti s obvinením na Slovensku tvrdí, že je účelovým konaním súčasných predstaviteľov štátnej moci, aby nemohol kandidovať v parlamentných voľbách.

Podpísanie dohody s Kotlebom

Predseda politickej strany CESTA Vladimír Gürtler v súvislosti s blížiacimi sa parlamentnými voľbami a možnosťou spolupráce s inými stranami povedal, že jeho strana očakáva, že predseda Ľudovej strany Naše Slovensko Marian Kotleba dodrží svoje vyhlásenie o spoločnom postupe. Očakáva preto podpísanie písomnej dohody o spolupráci, kde dohodnú program aj reálne návrhy riešení problémov na Slovensku.

Politická strana CESTA Strana vlastencov a odborníkov začala fungovať 1. septembra. Vznikla pritom transformovaním strany 7 STATOČNÝCH REGIONÁLNA STRANA SLOVENSKA, ktorá pôsobila ako regionálna strana najmä na východnom Slovensku.

Nedávno boli demonštrácie extrémistov v Bratislave. Priamo na mieste bol Daniel Levický Archleb, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy