Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na našich hraniciach zadržali ďalšie dodávky s migrantmi
Zdielať na

Na našich hraniciach zadržali ďalšie dodávky s migrantmi

BRATISLAVA / Hliadka diaľničnej polície zadržala v pondelok dopoludnia pri hraničnom priechode Rajka – Čunovo dve podozrivé dodávky. V nich sa nachádzali migranti, ktorí sa snažili dostať cez naše územie ďalej na západ.

Hliadka diaľničnej polície skontrolovala dve podozrivé vozidlá. Po ich otvorení zistili, že sa tam nachádza 26 ilegálnych migrantov.

Policajti biele dodávky, jednu so srbskými a druhú so švajčiarskymi poznávacími značkami, skontrolovali na hraničnom priechode Čunovo - Rajka pred jedenástou hodinou dopoludnia. V jednom z áut sa tlačilo až 17 ľudí, v druhom ich bolo deväť.

"Cudzinci boli irackej a sýrskej národnosti,"
informoval hovorca Prezídia policajného zboru Martin Wäldl.

Medzi zadržanými ilegálnymi migrantami boli prevažne muži. No bola tam aj jedna žena a asi štvorročné dieťa.

Migranti smerovali cez Slovensko a Česko do Nemecka.

Vysoké tresty

Obaja zadržaní srbskí vodiči skončili na policajnej stanici. Podľa vyjadrenia ministerstva vnútra takýmto pašerákom ľudí hrozia v našej krajine vysoké tresty.

"U nás sú tvrdé tresty pre prevádzačov, ktoré sa znásobujú samozrejme až do výnimočných trestov v prípade, že príde k úmrtiam. Nemáme problém s tým, že máme mierne tresty," potvrdil minister vnútra Robert Kaliňák.

Jasný cieľ

Zadržaných migrantov policajti skontrolovali a zároveň sa zisťovalo, či v nejakej krajine nepožiadali o azyl. Následne budú vrátení späť do Maďarska. Podľa dostupných informácií mali títo dvaja prevádzači za každú jednu prevážanú osobu zinkasovať 400 eur.

"Každý z tých, ktorí sú na tej ceste vedia presne, kde majú svoj koniec, vedia kam chcú ísť," dodáva Kaliňák.

"V súčasnosti sa cudzinci nachádzajú na Riaditeľstve hraničnej a cudzineckej polície v Bratislave, kde sa každý jeden z nich podrobí výsluchu,"
informoval Wäldl.

Na našich hraniciach zadržali v pondelok 26 nelegálnych migrantov. Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy