Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Takmer 800 motorkárov muselo fúkať, výsledky sú prekvapivé
Zdielať na

Takmer 800 motorkárov muselo fúkať, výsledky sú prekvapivé

ZVOLEN / Policajti zastavili 800 motorkárov neďaleko Zvolena. Každý jeden sa musel podrobiť dychovej skúške. Motorkári spolu cestujú zo Šiah do Vysokých Tatier. Policajti u nich alkohol zisťujú už druhú sezónu. Podnetom bola tragédia spred dvoch rokov. Zahynula pri nej mladá dvojica.

Na odpočívadle pri Zvolene čakalo na účastníkov zrazu 26 policajtov. Kolóna niekoľkých stoviek motorkárov ich nemala šancu obísť ani sa im vyhnúť. Zastavili úplne všetkých. Obsadili celé parkovisko a po jednom sa podrobili dychovej skúške.

"Do akcie sa zapojilo 26 policajtov. Všetci motorkári sa podrobili skúške, ani jeden nebol pozitívny," informuje Štefan Šurka z KR PZ Banská Bystrica. Akcia je však spojená so smutnou tragédiou, a práve po nej začali policajti robiť takúto kontrolu. Pred dvomi rokmi počas presunu kolóny zahynula mladá dvojica.

Motorka v stĺpe

Na obchvate Banskou Bystricou havarovali, motorka skončila v stĺpe. V banskobystrickom kraji sa od začiatku roka stalo 638 dopravných nehôd. Z toho v 38 prípadoch zavinil nehodu vodič motorky.

Aj začiatok víkendu poznačila nehoda. Na horskom priechode Šturec havaroval manželský pár na motorke. Zrazili sa s terénnym autom. Podľa polície prechádzali zákrutou obaja vodiči príliš blízko stredovej čiary a dostali sa do kolízie. Obaja dostali 40-eurovú pokutu. Nehoda našťastie neskončila vážnymi zraneniami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy