Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zlodej vyliezol po lešení a ukradol Prešovčanke peniaze
Zdielať na

Zlodej vyliezol po lešení a ukradol Prešovčanke peniaze

PREŠOV / Ak vám opravujú panelák, tak sidávajte pozor na zlodejov. Na vlastnej koži sa o tom presvedčila mladá Prešovčanka. Zlodej sa vlámal do bytu cez okno. Využil lešenie, ktoré tam rozložili robotníci. Mladá žena zlodeja prekvapila v kuchyni.

Bolo krátko pred polnocou, keď 25-ročná Emília otvorila v kuchyni okno, aby vyvetrala. Byt na prízemí v tej chvíli zlákal človeka s pokútnym úmyslom.

Ten sa ku oknu vyštveral po lešení, ktoré tu postavili robotníci, ktorí zatepľujú panelák. Z kabelky položenej na skrinke v kuchyni vzal peňaženku, no v tom ho prekvapila domáca. 

Obvinený

"Vyšla som z postele, počula som hluk," opisuje Emília. Spočiatku si myslela, že domov prišla iba jej sestra. No keď zbadala v kuchyni cudzieho človeka doslova zmeravela. 

"Zlodej po tom, ako odcudzil peňaženku, cez otvorené okno odišiel," informuje hovorca policajného zboru Daniel Džobanik.

Zlodej sa dal na útek. Peňaženku aj s finančným obnosom zahodil. Ešte v tú noc ale skončil v rukách mužov zákona. "Tridsaťjedenročný Prešovčan bol umiestnený do celi policajného zaistenia a obvinený z porušovania domovej slobody," dodáva Džobanik.

Z peňaženky nestihol ukradnúť ani cent. Policajti ju našli na lešení. Ľudia z paneláku sa nestačia čudovať. Niektorí napriek tomu, že bývajú vysoko, okna po incidente zatvárajú. 

Téme sa venuje redaktor Vlado Jurek:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy